Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου

Η γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στη μεγάλη αίθουσα του νηπιαγωγείου, ήταν αφιερωμένη στους Έλληνες του 1940, που πολέμησαν ενάντια στους ξένους κατακτητές για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Οι γονείς και τα παιδιά παρακολούθησαν πρώτα ένα βίντεο, στη συνέχεια, ένα μικρό χρονικό του πολέμου, την ιστορία ενός Έλληνα ψαρά και ενός Ιταλού κουρέα που συναντήθηκαν στο μέτωπο και, τέλος, το ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου "Ένας στρατιώτης μουρμουρίζει στο αλβανικό μέτωπο" παιγμένο με ένα διαφορετικό τρόπο από τους μαθητές της Τετάρτης. Οι μαθητές του Γ2 τραγούδησαν τραγούδια σε μουσική του Γιώργου Κατσαρού και στίχους του Πυθαγόρα από το δίσκο "Αλβανία".
Την ευθύνη για την οργάνωση τής γιορτής είχαν οι δασκάλες των Γ΄ και Δ΄ τάξων κ. Λώλου Γρηγορία, Γκιόκα Ελένη, Νικολάου Μαρία και Ζωή Μαστροθανάση, ενώ την πολύτιμη βοήθειά της στο στήσιμο της γιορτής, την προβολή των εικόνων του χρονικού αλλά και τη θεατρική διδασκαλία,  πρόσφερε η δασκάλα Γιάννα Πιτούλη. Υπεύθυνη για τα τραγούδια, η μουσικός του Σχολείου κ. Ελένη Παπαγιαννακοπούλου.
Παρακολουθήστε το 2ο μέρος της γιορτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου