Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

2 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Σκοπός του εορτασμού είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα. 
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που γίνονται σε όλα τα σχολεία, η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε, τη Δευτέρα 2 Απριλίου,  τη βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου Θήβας, ύστερα από πρόσκληση της  υπεύθυνης κας Πασχαλίας Παπαγεωργίου.
Οι μαθητές, αφού διάβασαν σε μικρές ομάδες το παραμύθι των αδερφών Γκριμ "Η πετρόσουπα", στη συνέχεια το δραματοποίησαν. Δείτε φωτογραφίες από τη δραστηριότητα.


Διαβάστε πιο κάτω για το ταξίδι ενός βιβλίου και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

      

πηγή: εκδόσεις Ψυχογιός


κάνε κλικ για να ταξιδέψεις!!
Μία μικρή παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του «Μικρού Αναγνώστη», ενός ιστότοπου που δημιουργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με στόχο την προώθηση του βιβλίου και τη διάδοση της φιλαναγνωσίας και απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Ο σκοπός του ΕΚΕΒΙ είναι να ξυπνήσει τη διάθεση των παιδιών για διάβασμα μιλώντας στη γλώσσα που τα γοητεύει-την ηλεκτρονική- και να διαλύσει την παγιωμένη αντίληψη που επικρατεί σε γονείς και παιδιά ότι το βιβλίο είναι μόνον διδακτικό εργαλείο και συνεπώς ένα είδος εξαναγκασμού. Επίσης, να δείξει ότι το διάβασμα εκτός σχολείου και εργασίας είναι καταρχήν ψυχαγωγία και διασκέδαση.
Ο Μικρός Αναγνώστης, πέραν της ψυχαγωγικής και επιμορφωτικής του διάστασης για όσα παιδιά έχουν πρόσβαση και άνεση στη χρήση νέων τεχνολογιών από το σπίτι, μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα ένα χρήσιμο εργαλείο για τους δασκάλους ως συμπληρωματικό μέσο για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, καθώς και για τους γονείς που αποζητούν τρόπους να μυήσουν τα παιδιά τους σε μια πιο μόνιμη, πολύπλευρη και εποικοδομητική σχέση με το βιβλίο εκτός σχολικής αίθουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου