Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μύθοι και τέρατα

Τη Δευτέρα, 13/2/2012, η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν το πολιτιστικό κέντρο του ΙΜΕ "Ελληνικός Κόσμος" και παρακολούθησαν την έκθεση "ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ" και την ταινία "Η γη είναι το σπίτι μας" στο Θόλο. Και οι δύο δραστηριότητες ήταν πολύ εντυπωσιακές.
Η έκθεση «Μύθοι και τέρατα» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας» του Λονδίνου, φιλοξενήθηκε στον «Ελληνικό Κόσμο» από τις 15 Οκτωβρίου 2011 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2010. Οι επισκέπτες ζουν την εμπειρία ενός εκπληκτικού ταξιδιού από τα Προϊστορικά χρόνια, όταν οι μύθοι παράξενων θηρίων ενσωματώθηκαν σε διάφορους πολιτισμούς, μέχρι τη σύγχρονη εποχή, κατά τη διάρκεια της οποίας η επιστήμη έχει καταφέρει πολλές φορές να διαχωρίσει το μύθο από την πραγματικότητα.
Εντυπωσιακά animatronics και μοντέλα σε φυσικό μέγεθος, πραγματικά απολιθώματα και ευρήματα, γραφικά και φωτογραφίες συνθέτουν μια έκθεση η οποία προσεγγίζει με απτό και άμεσο τρόπο ορισμένους από τους πιο γνωστούς αρχαίους μύθους. Μερικά από τα πλάσματα που εξετάζονται είναι ο Δράκος, ο Κύκλωπας, η Χίμαιρα, το Γιέτι κ.ά.




Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε.
Επίσης, στη «Θόλο»,  το θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας του «Ελληνικού  Κόσμου», οι μαθητές παρακολουθήσαν την  τρισδιάστατη ψηφιακή ταινία του ΙΜΕ «Η Γη είναι το σπίτι μας», η οποία στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους έτσι ώστε να συμβάλλουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην προστασία του περιβάλλοντος.
Με εξαιρετική ζωντάνια και εντυπωσιακά τρισδιάστατα γραφικά παρουσιάζεται το περιβαλλοντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Παράλληλα, προτείνονται καθημερινοί τρόποι για την αντιμετώπισή του, που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως, για παράδειγμα, οι ανανεώσιμες πηγές και η ανακύκλωση.
Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι μία πολική αρκούδα και ένα ψάρι, που με τη σειρά τους επηρεάζονται από τη δική μας συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και η βιωσιμότητά τους.
Μετά την προβολή μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ευχάριστο παιχνίδι περιβαλλοντικών γνώσεων.

Δείτε ακόμα δύο βίντεο που προβλήθηκαν στην τηλεόραση για τη συλλογή "Μύθοι και τέρατα".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου